Diamond Remote Desktop

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Program használatához segítség
Nyomtatás PDF

A Diamond Remote Desktop használatát segítő videóleírást ide kettaintva megnézheti.

A képernyőkímélő programokat ajánljuk kapcsolják ki mind a szerveren mind a távoli asztalokon, mert azok lelassíthatják a szervert teljesen feleslegesen.

A szerveren kapcsolja ki a távoli asztal felhasználóknak a gép kikapcsolási vagy újraindítási jogát, amennyiben nincs nekik az alkalmazás kontroll beállítva.Erre fontos figyelni, nehogy egy felhasználó leállítsa a szervert és ezáltal mások munkáját megszakítsa. Csak a szerver rendszergazdájának legyen meg ez a joga.

A Diamond Remote Desktopot futtató gépen ne fusson más program, és ne legyen neki más feladata, mert az jelentősen csökkenti a teljesítményt. Ezt a gépet szervernek kell tekinteni és úgy is kell használni.

Az XP vagy Vista szerver esetében a teljesítményt jelentősen fokozhatjuk, ha kikapcsoljuk a vizuális effekteket. A számítógép ikonon a jobb egérgombos menü tulajdonságok menüjében található haladó (vistán speciális) fül alatt található Teljesítmény (performance) beállításnál  állítsuk be ezt: Legjobb teljesítmény (best performance).

Minden távoli asztal felhasználónak kötelező a jelszó használta. Jelszó nélküli belépést a szerver nem fog engedélyezni.

A felhasználói adatokat a DRD szerveren kell tárolni, mert ha másik gépen tárolja, akkor azokat nem tudja a DRD lekezelni.

A különböző verziójú programok angol nyelvű leírásai:

Rendszergazdáknak kiegészítő programok:

Éles programok legfrissebb verziói:

Az újabb program telepítése előtt nem szabad eltávolítani a régi programot, mert akkor elvesznek a beállításai.
Egyszerűen csak telepíteni kell a régi programra az újat és kész.
Az úja verzió telepítéskor a licenc számát meg kell adnia, így azt készítse elő telepítés előtt.
 

Hirdetés

Ajánlott oldalak:
Testreszabható raktárkezelő-számlázó programok, melyek később a cége változását követik, és távoli asztal hozzáféréssel is használhatóak. www.diamond.hu